Boldog "szülinapot"!

 2009.10.23. 13:39

 

 

 

 

 

 

      Nem másról dalol eme rap:

700 napos múlt az Erep,

Vágja minden hülyegyerek.

Nem tudtad??? Há' ide gyere!

Ne csak növeszd a valagad,

Termelj nekem öt aranyat!

  

Üdvözletem!

 

Egy játékot szeretnék bemutatni. Az Erepublik a böngészőben játszható MOSS játékok (Massively Online Social Strategy Game) népes táborát gyarapítja, jelenleg angol nyelven érhető el a világ minden tájáról.

Talán a nemzetközisége és összetettsége különbözteti meg a többi ilyen játéktól (a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő Travian külön nemzeti szervereket hozott létre). Ugyanakkor az angol nyelv ismerete nem feltétlenül szükséges, néhány menüpontot mindenki meg tud jegyezni, a nemzeti közösségek a saját nyelvükön kommunikálnak privát üzeneteken, sajtótermékeken keresztül. A fejlesztők 2009 márciusától 6 nyelven beszél az erepublik, köztük magyarul.

Ha eldöntötted, hogy regisztrálni szeretnél a gazdasági-szociális-politikai-katonai játékba, mindössze egy valós e-mail címet kell megadnod a honlapon, a játékban használni kívánt neveddel. Fontos: elméletileg csak 18 év felettiek játszhatják. Ha még nem vagy 18, a regisztrációkor 1990nél kisebb évet válassz születési évednek, ne a valóságotJ. A gazdaság fellendítése érdekében azonban azt tanácsolom, hívasd meg magad valakivel. A meghívó fél így 5 aranyat kap utánad, ha elérted a 6. szintet.

 

Ha engem választasz, nemcsak nagyon örülök, de amíg eléred a 6. szintet, küldök kaját. Ez neked azért jó, mert nem kell erre költened a nehezen megkeresett pénzedJ Kérlek, ezt a linket használd:

www.erepublik.com/en/referrer/Suderia

 

Az arany és annak árfolyama a fő mozgatórugója Erepublik gazdaságának, így hozzájárulhatsz már a kezdetekkor eHUngary fejlődéséhez. (Kommentekben lehet jelezni, ha valaki meg szeretné hívatni magát.)
Regisztrációkor természetesen Magyarországot jelöld meg kezdőterületnek, így sok hasznos cikket tudsz olvasni a helyi újságokban, a kormány kezdőknek munkát is ad, ha esetleg nem találnál.
Első dolgunk szétnézni a kezelőfelületen, ami viszonylag egyszerű, nem lehet eltévedni. Mindjárt szembeötlik a Tennivaló (To Do) lista, ahol barátilag figyelmeztetnek az aktuális teendőinkre.

Szerezz barátokat!
Különösen fontos,hogy jó legyen a kapcsolatunk a többi játékossal, akik segíthetnek, esetleg megajándékozhatnak (Gift), tanácsokkal láthatnak el. Mindjárt egy szomorú hír: a játékban, ha nem foglalkozol a karaktereddel hosszabb időn keresztül, akár meg is halhatsz. Ez akkor következik be, ha elfogynak a karakter wellness pontjai (ez jelzi az életerőt, kék színnel tölti ki a baloldali emberalakot). A wellness kezdetben 50, a lehetséges százból, de nincs ok pánikra, hamarosan lesz az nagyobb is.


Szerezz munkahelyet!
Első fontos lépés valamelyik képesség (skill) kifejlesztése, hogy később nagyobb fizetésért dolgozhass. Három fajta képességet lehet fejleszteni: kézműves-gyártás (manufacturing), földműves-bányász (land), építő (construction). A manufacturing, vagy a land skillt ajánlom kezdésnek, tehát vagy nyersanyagtermelőhöz (gabona-grain, wood-fa, olaj-oil, gyémánt-diamond), vagy gyárba (fegyver-weapon, étel-food, ajándék-gift stb.) menjünk dolgozni. A skill hamar növekszik, az első hónap alatt, ha mindennap dolgozol, elérheted a 4-es szintet, amiért már tisztességes bért lehet kapni. Itt felhívnám a figyelmet, hogy az első hónapot valóban ki kell bírni a játékban, ezt vegyük próbatételnek - utána, ha minden jól megy bezsebeljük az első aranyainkat és megváltozik az élet.
A játék mozgatórugója mi lenne más, mint a pénz. Nemzeti valutákban gondolkodj, a játék még az EU előtti időket idézi, de ez legalább jó alkalmat ad egy kis spekulálásra a pénzpiacon. A pénz fedezete az arany (gold), ez később fontos lesz, ha céget, pártot alapítasz, politikai karrierre vágysz.

Napi tevékenységek
 - Dolgozás (Work) - válassz a skill nagyságodnak megfelelő munkát a Human Resources menüpont alatt! A Work gombra kattintva elvégezzük a "munkát", bezsebeljük a bért - a wellness csökken, attól függően, hogy milyen minőséget gyárt a cég. Minél magasabb minőségű terméket állít elő (ezeket csillaggal jelzik) annál a több a wellness-levonás (persze ezek a cégek nagyobb bért is adnak).
 - Edzés (Train) - ezzel a katonai erődet (strength) növeled. A hazánknak előbb-utóbb szüksége van az erős katonákra is.
 - Evés: ezt magától megteszi a karakter - ha van mit ennie. Ha nincs kaja a 20 rekeszes tárolódban (inventory), napi 3 wellness csökkenést eredményez. Tehát igyekezni kell, hogy meglegyen a napi betevő.

Minden elvégzett tevékenység után tapasztalati (experience) pontokat kapsz, így tudsz szinteket lépni. Minden szint után fokozatosan egyre több lehetőség nyílik: szavazás a választásokon, újságalapítás, párt alapítás, kongressszusba jelölhetőség, szervezet-organization létrehozás stb.)A 6. szint elérése és 30 nap folyamatos munka után 5-5 aranyat kapsz, amivel már lehet kezdeni valamit, de ez már egy másik fejezet.

Wellness növelése

Sokféleképpen tudod növelni a wellnest, anélkül, hogy súlyos eurókat fizetnél ki az üzemeltető weboldalán (mert aranyvétel mellett ilyen lehetőség is van): ajándékot vásárolsz (gift), azt átadod valakinek (donate) aki megajándékoz vele (offer a gift). Az ajándék minőségétől függően nő a wellnesspontjaid száma. A magasabb minőségű kajákkal is növelheted a wellnest, egy q2-es (kétcsillagos) kaja már szinten tart, ha q1-es cégnél dolgozol. Aztán ott van a háború, ami a legjobb a tapasztalati pontok, erő és wellness növelésére, de ezt már kitapasztalod élesben:)

 

S itt a korábbi Indexes hír, ha valakit mégbővebben érdekelne.

 

 

 

Címkék: játék nagyvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://napirim.blog.hu/api/trackback/id/tr131469708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása